Foto: Ann-Marie Floberg

 

 

Mitt namn är Madeleine Säljö och jag är en vanlig 31 årig tös som är pigg och energisk på från Göteborg.

Jag är en av de 200 000 kvinnor i Sverige som drabbats av sjukdomen endometrios. Sedan jag fick min diagnos för 8 år sedan har mitt liv förändrats en hel del på många sätt och vis. Allt som hänt genom åren med sjukdomen har stärkt mig som person och medmänniska. Jag har en aggresiv variant av endometrios som är ovanlig som väl är. Det har varit upp och nergångar sedan jag blev tvungen att börja testa och exprementera tillsammans med min läkare för att få bukt på sammanväxningarna och endometrioshärdarna som hela tiden återkommer. Det finns ingen medicin eller hormonbehandling jag inte har testat för att vinna mitt krig mot min endometrios. Den är hänsynslös, men jag ger aldrig upp.

 

Genom dessa år med sjukdomen har jag fått egen insikt i vad jag anser livet går ut på och väljer att kriga i den riktningen. Jag vill genom mina år med sjukdomen hjälpa andra tjejer/kvinnor/töser att orka och framförallt inte ge upp hoppet om vad man drömmer om att få uppleva trots endometriosen.

 

Allt som gäller sjukdomen går i faser och alla de olika faserna krävs det både mod och kraft för att orka att leva ett bra eller någorlunda bra liv med sjukdomen. Jag anser att det är viktigt att skilja på att leva med sjukdomen eller att bli sjukdomen. Det är avgörande för varje människa som får en sorts diagnos men framförallt när den är kronisk. Den kommer finnas vid din sida resten av ditt liv. Det finns inget alternativ.

 

Det som ger mig ork och kraft att ta mig upp ur sängen de dagar då jag tror att jag inte ska överleva på grund av smärtorna är att jag försöker hela tiden att finna något omkring mig som jag är glad och tacksam över för genom att tänka så tror jag att man hjälper sin kropp en bit på väg i rätt riktning.

Sen är jag som sagt också väldigt envis som person och det är väldigt märkbart i min sjukdom.

 

Jag är en öppen person som gärna delar med mig av mina erfarenheter så är det något som du undrar över eller går och funderar kring?

Kanske sedan du själv fick diagnos så är du välkommen att kontakta mig via mail eller Facebook.

Gå inte omkring och grubbla själv utan hör bara av dig. Du är så välkommen.

 

Stor Kram från mig till er alla där ute i världen

 

 

 

detta foto är taget efter en av mina första operationer 2004. Jag sökte akut vård på grund av smärtorna som tilltog och lades in akut och opererades via titthål. Här började min resa med olika hormonbehandlingar och operationer. Det har varit tuffa år men jag har också lärt mig mycket genom att få gå igenom allt. Det finns en mening med allt tror jag.

Detta foto är taget alldeles innan jag ska rullas ner till min operation den 26 mars 2012. En operation som blev inplanerad under februari mars 2012 på grund av ökande smärtor och svårt att bli smärtlindrad.

Copyright © Madeleine Säljö All Rights Reserved