Orsak till att jag skapade denna grupp och i vilket syfte med den

 

 

I somras lade jag märke till hur många medsystrar med endometrios som inte hade det lätt med smärta och motgångar. Det var mängder av tjejer som kämpade på hemma då mycket av dem experter och stöd från sjukvården hade semester stängt. Det fick mig att fundera mycket kring vad jag kunde göra för att hjälpa dessa tjejer. Så satte jag mig vid datorn och skapade min grupp Jag är glad och tacksam över…

 

budskapet och tanken var att lära sig och dela med sig om vad som fanns omkring var och en av oss sjuka som fick oss att känna tacksamhet och glädje. Det har alltid hjälpt mig att tänka och lära mig se vad som fanns omkring mig oavsett hur sjuk jag var. Det finns alltid något att uppskatta och känna tacksamhet över omkring oss oavsett hur litet det först kan verka. Om man lär sig fokusera på det och dessutom delar med sig av det så får vi ett forum med värme och tacksamhet och fokus på det som är bra i våra liv. Det är lätt att fastna i negativa tankar och mönster och det är just detta jag ville förhindra att medsystrar hamnar i. För det är en tung börda att bara vara sjuk med endometrios. Det som sedan blir ännu en oerhörd vinst för varje medsyster är att lära oss att känna äkta glädje för andras lycka och framgång i livet. Vi får inte missunna eller bli avundsjuka. Vi måste låta andra finna kärlek eller vad det nu är så just den personen vill uppnå utan att det innebär bitterhet och avundsjuka hos en annan. Det är också en viktig sak att arbeta med när man är sjuk.

 

efter bara några timmar hade flera tjejer hängt på min sida och delade med sig av vad som fanns omkring dem i deras liv som gjorde dem glada och tacksamma. Jag fick enormt gensvar från alla som ville delta och som nu är en del av denna grupp. Vi blir fler och fler varje dag och det ger mig så mycket glädje och lättnad att folk har goda sidor att sitta och läsa när man har tuffa tider hemma av olika orsaker. Finns det då något bättre än att kunna gå in och läsa om vad andra uppskattar just denna dag eller bilder och upplevelser som man delar med sig av.

 

idag är vi en stor grupp med starka Qvinnor som ger varandra stöd och vänskap. Många har genom att gå med i gruppen lärt känna nya medsystrar och dessa vänskapsband är extra starka när det rör sig om att båda parter är sjuka med endometrios. Varje dag ramlar det in nya inlägg där man skriver vad man har att känna tacksamhet och glädje för. Trots att man kankske är inne i ett skov med tung smärta. Då hjälper det att ha denna grupp att glädas över och läsa för att kanse fördriva tid. Inläggen är i både text och bild om man så önskar. Det är absolut inget tvång att skriva inlägg när man är med i den. Vissa tycker det är roligt att läsa men vill inte lägga in ett inlägg själv, det är helt ok.

 

Är du en tjej som känner behov av en skopa glädje och tacksamhet eller på ett eller annat sätt vill gå med så kontakta mig på Facebook så lägger jag med glädje till dig. Gruppen är hemlig för att skydda om någon medsyster delar saker som man inte vill att alla på Facebook ska kunna läsa.

 

Varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor kring gruppen.

Copyright © Madeleine Säljö All Rights Reserved